Przy Kawie... Porozmawiajmy przy kawie o kawie...
    Worek Kawy Ziarnka Kawy Kawa z czekoladą

    Tradycyjna czy rozpuszczalna

    Kawa tradycyjna czy rozpuszczalna? Która jest lepsza?

    Kawa należy do najpopularniejszych używek. Jest ceniona przede wszystkim ze względu na swoje pobudzające działanie. Na rynku można znaleźć bardzo wiele rodzajów kawy, w tym przede wszystkim mieloną oraz rozpuszczalną.

    Kawa rozpuszczalna to idealna propozycja dla wszystkich osób, które cenią sobie głównie wygodę i chcą zaoszczędzić czas. Jest bardzo wygodna i szybka do przygotowania. Tego typu produkt powstaje w czasie dosyć skomplikowanego procesu, w trakcie którego do kawy dodaje się różnego rodzaju dodatki poprawiające smak oraz aromat. Wpływa to korzystnie na walory napoju, ale jednocześnie oznacza to, że do jego produkcji można stosować także ziarna stosunkowo kiepskiej jakości.

    Kawa mielona to na pewno znacznie lepsze rozwiązanie dla osób, którym zależy przede wszystkim na wysokiej jakości. Taki napój można również przygotować w stosunkowo prosty i szybki sposób, jednocześnie charakteryzuje się lepszym aromatem i smakiem, którego nie można uzyskać w przypadku kawy rozpuszczalnej.

    Smakosze kawy uznają jedynie świeżo zmielone ziarna, które mają najlepszy aromat i można przygotować z nich smaczny napój wolny od różnych chemicznych dodatków. Dlatego warto zainwestować kilka chwil w zaparzenie naprawdę dobrej kawy.


    Zobacz również inne, podobne artykuły:
    Uprawa kawy cz. 3
                Pisząc o uprawie kawy nie można nie wspomnieć o warunkach glebowych, jakie muszą być spełnione. Być może od tego należało zacząć, gdyż w przypadku każdej uprawy od tego zaczyna się wszelkie działania. Tak naprawdę to dopiero w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat prowadzi się nauk...

    Cold Brew
    Cold Brew czyli kawa parzona na zimno Znudziła ci się rozpuszczalna kawa? Może przestała ci smakować ta sypana, która pijasz zazwyczaj? Chcesz zaimponować znajomym, nowym niepowtarzalnym smakiem, który osiągniesz bez drogiego ekspresu, zajmującego pół kuchennego blatu? Spróbuj kawy parzonej na zimno - cold brew. ...

    Mała czarna
    Mała czarna, a nasz żołądek... W naszym kraju popularna "mała czarna" w dalszym ciągu kojarzona jest głównie z kawą zaparzaną w szklance. Warto wziąć jednak pod uwagę opinie specjalistów sugerujące, iż tak przygotowana kawa wykazuje niekorzystny wpływ na nasze zdrowie. Okazuje się bowiem, iż zbyt wysoka temperatur...


    Komentarze:
    Dodaj komentarz

    *imię: (do 30 znaków)

    strona: (do 45 znaków)

    *treść: (do 250 znaków)

    *Stolica Dolnego Śląska, to?



    * - wymagane